недеља, 2. март 2014.

PREDSTAVLJAMO: Jovana Popović, fotograf

Jovana Popović rođena je 1982. Godine u Beogradu. Diplomirala je fotografiju na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Milana Aleksića. Fotografijom se bavi od 2004 godine. Radila je kao fotoreportre u dnevnim novinama ``Press``. Od 2009.godine izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.  Njen profesionalni rad obuhvata kako umetničke, tako i komercijalne aspekte ovog medija.




Kako se zainteresovala za fotografiju:

Kroz fotografiju imamo neogranočenu mogućnost umetničkog izražavanja. Bila sam oduševljena fotografijom kao mala, ali joj se nikada nisam posvetila sve dok nisam upisala Akademiju umetnosti. To vreme studiranja mi je omogućilo da upoznam jedan tada za mene novi svet i izgradim sopstveni stil fotografisanja.





O vrsti fotografije kojom se bavi:

Bavim se konceptualnom fotografijom. Smatram da je potrebno imati osnovnu ideju, a onda kroz fotografisanje i realizaciju fotografija, ideja dobija svoj pravi oblik i značenje.




O inspiraciji i projektima:


Svaki umetnički projekat je poseban i svaka fotografija je za sebe. Inspiraciju uglavnom pronalizim u svom svakodnevnom okruženju, ljudima koji me okružuju, u ljudima koje upoznajem i ljudima koje ne poznajem.




Нема коментара:

Постави коментар

Komentari koji sadrže vređanje, na verskoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi, biće uklonjeni.

Странице